Miękkie i puszyste w środku bułki w kształcie oponki posypane dużą ilością maku, odpowiednie do przygotowania smacznego śniadania. Niska zawartość cukru i tłuszczów nasyconych. Nie zawiera pszenicy, soi ani laktozy.
Składniki: woda, skrobie (tapiokowa, ziemniaczana, kukurydziana), mąki (ryżowa, kukurydziana), mak 7,4 %, olej słonecznikowy, drożdże, skoncentrowany sok winogronowy, białko jaja kurzego, substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), błonnik roślinny (z babki jajowatej), cukier, sól, substancje zagęszczajace (hydroksypropylometyloceluloza, guma ksantanowa).
Może zawierać białka mleka.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna w 100 g produktu: 1330 kJ/317 kcal
Tłuszcz: 10,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,5 g
Węglowodany: 48,1 g
w tym cukry: 4,3 g
Białko: 5,1 g
Błonnik: 4,0 g
Sól: 1,0 g
Masa netto: 190 g (2 x 95 g)
Produkt pakowany w atmosferze ochronnej.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w temperaturze 14-21°C z dala od źródła ciepła i promieni słonecznych.
Bułki przeznaczone do bezpośredniego spożycia. Mogą być również odgrzane w tosterze lub piekarniku.
Niniejsza informacja nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Zamieszczone w serwisie zdjęcia, opisy itp. produktów nie są reklamą i mają charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępują konsultacji z lekarzem i nie mogą być podstawą do stosowania jakichkolwiek wyrobów medycznych, środków farmaceutycznych czy form terapii. Wszelkie decyzje w w/w kwestii należy konsultować z lekarzem.
Dokładamy wszelkich starań, aby publikowane dane techniczne nie zawierały braków lub błędów i rzeczywisty wygląd produktów nie różnił się od produktów prezentowanych na zdjęciach. Ze względu na indywidualne ustawienia monitorów prezentowane kolory mogą różnić się od rzeczywistych. W przypadku błędów w opisie lub różnic w prezentowanych produktach prosimy o informacje.