Wyśmienite bezglutenowe pieczywo w sam raz na śniadania i kolację opracowane z myślą o osobach nietolerujących glutenu. W swoim składzie nie zawiera glutenu, jaj ani mleka.
Składniki: skrobia pszenna bezglutenowa, skrobia kukurydziana, woda, olej roślinny rzepakowy, glukoza, cukier, drożdże, sól, izolat białka sojowego, substancje zagęszczające: guma guar, E464; błonnik ziemniaczany, regulator kwasowości: E575, mak, sezam. Może zawierać śladowe ilości: orzechów.
Wartość odżywcza i energetyczna na 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1300 kJ/312 kcal
Tłuszcz: 6,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 60 g
w tym cukry: 3,7 g
Białko: 1,98 g
Błonnik: 2,9 g
Sól: 1,55 g
Niniejsza informacja nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Zamieszczone w serwisie zdjęcia, opisy itp. produktów nie są reklamą i mają charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępują konsultacji z lekarzem i nie mogą być podstawą do stosowania jakichkolwiek wyrobów medycznych, środków farmaceutycznych czy form terapii. Wszelkie decyzje w w/w kwestii należy konsultować z lekarzem.
Dokładamy wszelkich starań, aby publikowane dane techniczne nie zawierały braków lub błędów i rzeczywisty wygląd produktów nie różnił się od produktów prezentowanych na zdjęciach. Ze względu na indywidualne ustawienia monitorów prezentowane kolory mogą różnić się od rzeczywistych. W przypadku błędów w opisie lub różnic w prezentowanych produktach prosimy o informacje.