Wyśmienite bezglutenowe pieczywo na śniadania i kolację o dobrym smaku, aromacie i składzie w którym zastosowano 3 rodzaje mąk bezglutenowych: kukurydzianą, ryżową i słonecznikową. Chleb jest bogatym źródłem błonnika pokarmowego pomagającego regulować pracę jelit, obniża poziom tak zwanego złego cholesterolu oraz pomaga regulować poziom cukru w organizmie.
Dzięki rezygnacji z czynników alergennych i nie używania w nim soi i jaj, jest odpowiedni dla osób cierpiących na celiakię, skłonnych do alergii oraz dla wegan.
Składniki: woda, skrobie (kukurydziana, ryżowa), maki (ryżowa, jaglana, teff ), syrop ryżowy, olej rzepakowy, drożdże, substancje zagęszczające: guma ksantynowa, hydroksypropylometyloceluloza;
Wartość odżywcza i energetyczna na 100 g produktu:
Wartość energetyczna : 1068 kJ / 253 kcal;
tłuszcz 11,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
węglowodany 57,6 g
w tym cukry: 2,5 g
białko 1,6 g
błonnik: 5,1 g
sól: 1,3 g
Masa netto: 300 g
Produkt pakowany w atmosferze ochronnej.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Niniejsza informacja nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Zamieszczone w serwisie zdjęcia, opisy itp. produktów nie są reklamą i mają charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępują konsultacji z lekarzem i nie mogą być podstawą do stosowania jakichkolwiek wyrobów medycznych, środków farmaceutycznych czy form terapii. Wszelkie decyzje w w/w kwestii należy konsultować z lekarzem.
Dokładamy wszelkich starań, aby publikowane dane techniczne nie zawierały braków lub błędów i rzeczywisty wygląd produktów nie różnił się od produktów prezentowanych na zdjęciach. Ze względu na indywidualne ustawienia monitorów prezentowane kolory mogą różnić się od rzeczywistych. W przypadku błędów w opisie lub różnic w prezentowanych produktach prosimy o informacje.