Bardzo miękki i delikatny chleb bezglutenowy z wysoką zawartością błonnika pokarmowego. Ma lekko chrupiącą skórką posypaną makiem. Dzięki zawartości zakwasu jest zawsze świeży i nie kruszy się. Niska zawartość cukru i tłuszczów nasyconych. Nie zawiera soi, pszenicy ani laktozy.
Składniki: woda, skrobie (ziemniaczana, tapiokowa, kukurydziana), zakwas (skrobia kukurydziana, mąka jaglana), olej rzepakowy, błonnik roślinny (bambusowy, ziemniaczany, z babki jajowatej), białko kurze (jaja), otręby ryżowe, cukier, substancje zagęszczające (guma ksantanowa, karboksymetyloceluloza), drożdże, sól, mak (1,1%), substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), aromat naturalny.
Może zawierać orzechy pekan i białka mleka.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna w 100 g produktu: 992 kJ/236 kcal
Tłuszcz: 9,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Węglowodany: 31 g
w tym cukry: 3 g
Białko: 3,4 g
Błonnik: 6,1 g
Sól: 1,3 g
Masa netto: 350g
Produkt pakowany w atmosferze ochronnej.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w temperaturze 14-21°C z dala od źródła ciepła i promieni słonecznych.
Po otwarciu przechowywać w foliowej torebce do żywności i spożyć w ciągu kilku dni lub od razu zamrozić. Pieczywo można również odgrzać w tosterze lub piekarniku.
Niniejsza informacja nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Zamieszczone w serwisie zdjęcia, opisy itp. produktów nie są reklamą i mają charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępują konsultacji z lekarzem i nie mogą być podstawą do stosowania jakichkolwiek wyrobów medycznych, środków farmaceutycznych czy form terapii. Wszelkie decyzje w w/w kwestii należy konsultować z lekarzem.
Dokładamy wszelkich starań, aby publikowane dane techniczne nie zawierały braków lub błędów i rzeczywisty wygląd produktów nie różnił się od produktów prezentowanych na zdjęciach. Ze względu na indywidualne ustawienia monitorów prezentowane kolory mogą różnić się od rzeczywistych. W przypadku błędów w opisie lub różnic w prezentowanych produktach prosimy o informacje.