Bezglutenowa bułka tarta z dużą ilością błonnika pokarmowego opracowana dla osób nietolerujących glutenu lub ograniczajacych jego spożywanie. Ma neutralny smak, który pozwala na przygotowanie wielu potraw, przekąsek i deserów, jest odpowiednia do panierowania potraw mięsnych.
Składniki: skrobia pszenna bezglutenowa, skrobia kukurydziana, olej roślinny rzepakowy, cukier, glukoza, drożdże, sól, izolat białka sojowego, substancje zagęszczające: guma guar, E464; błonnik: ziemniaczany, jabłkowy; woda, substancja spulchniajaca: wodorowęglan sodu, regulator kwasowości: E575; mleko w proszku odtłuszczone. Może zawierać: orzechy włoskie, jaja, sezam.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna w 100 g produktu: 1591 kJ / 377kcal
- białko: 5,3 g
- węglowodany: 71 g, w tym cukry: 3,5 g
- tłuszcz: 6,61 g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,51 g
- błonnik: 6,9 g
- sól: 2,0 g
Masa netto: 500 g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Niniejsza informacja nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Zamieszczone w serwisie zdjęcia, opisy itp. produktów nie są reklamą i mają charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępują konsultacji z lekarzem i nie mogą być podstawą do stosowania jakichkolwiek wyrobów medycznych, środków farmaceutycznych czy form terapii. Wszelkie decyzje w w/w kwestii należy konsultować z lekarzem.
Dokładamy wszelkich starań, aby publikowane dane techniczne nie zawierały braków lub błędów i rzeczywisty wygląd produktów nie różnił się od produktów prezentowanych na zdjęciach. Ze względu na indywidualne ustawienia monitorów prezentowane kolory mogą różnić się od rzeczywistych. W przypadku błędów w opisie lub różnic w prezentowanych produktach prosimy o informacje.