Mieszanka mąki bezglutenowej Multi Mix to uniwersalny produkt, który sprawdzi się w każdej kuchni do przyrządzania wypieków, smacznych dań oraz przekąsek.
Ma krótki skład, nie zawiera sztucznych ulepszaczy, można go stosować we własnej kuchni w stu procentach bezpiecznie.
Mieszanka mąk bezglutenowych składa się przede wszystkim ze skrobi kukurydzianej, skrobi ziemniaczanej, mąki jaglanej oraz mąki kukurydzianej.
Składniki: skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, mąka kukurydziana, mąka jaglana, substancje zagęszczające: guma ksantanowa, guma guar.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna w 100 g produktu: 1512 kJ /357 kcal
Tłuszcz: 3,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,2 g
Węglowodany: 80 g
w tym cukry: <0,2 g
Białko: 0,9 g
Sól: 0,03 g
NALEŚNIKI
Składniki
- 100 g mieszanki,
- 2 jajka,
- 230 ml mleka,
- 2 łyżki oleju + olej do smażenia,
- 2 łyżki cukru
Sposób przygotowania:
Wykonanie: Wszystkie składniki wkładamy do misy i mieszamy mikserem do uzyskania gładkiej masy o konsystencji gęstej śmietany. Na patelni rozgrzewamy ok. 0,5 łyżki oleju, następnie wylewamy cienką warstwę ciasta i smażymy naleśniki z obu stron , aż do uzyskania złotobrązowego koloru.
Niniejsza informacja nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Zamieszczone w serwisie zdjęcia, opisy itp. produktów nie są reklamą i mają charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępują konsultacji z lekarzem i nie mogą być podstawą do stosowania jakichkolwiek wyrobów medycznych, środków farmaceutycznych czy form terapii. Wszelkie decyzje w w/w kwestii należy konsultować z lekarzem.
Dokładamy wszelkich starań, aby publikowane dane techniczne nie zawierały braków lub błędów i rzeczywisty wygląd produktów nie różnił się od produktów prezentowanych na zdjęciach. Ze względu na indywidualne ustawienia monitorów prezentowane kolory mogą różnić się od rzeczywistych. W przypadku błędów w opisie lub różnic w prezentowanych produktach prosimy o informacje.