Desery Celiko produkowane są w oparciu o tradycyjne składniki według tradycyjnej, sprawdzonej receptury i gramatury. Surowce są dobierane w oparciu o reżim bezglutenowy i produkowane w całości na dziale koncentratów spożywczych pod zaostrzoną kontrolą systemu HACCP.
Galaretka bezglutenowa Celiko zawiera naturalny barwnik - sok owocowy.
Może być zastosowana jako dodatek do ciast oraz jako dodatek do przygotowania deserów np. z owocami.
Składniki: cukier, żelatyna wieprzowa, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, sok wiśniowy w proszku 0,5% (maltodekstryna, sok wiśniowy), aromat naturalny, barwnik: koszenila.
Produkt może zawierać: mleko, soję, orzechy ziemne i laskowe.
Opakowanie wystarcza na przygotowanie 4 porcji galaretki po ok. 150 g.
Wartość odżywcza
|
w 100 g galaretki w proszku:
|
w 1 porcji (150 g) gotowej galaretki przyrządzonej wg przepisu:
|
Wartość energetyczna:
|
1609 kJ / 385 kcal
|
315 kJ / 75 kcal
|
Tłuszcz:
|
0 g
|
0 g
|
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
|
0 g
|
0 g
|
Węglowodany:
|
83 g
|
16 g
|
w tym cukry:
|
83 g
|
16 g
|
Białko:
|
11 g
|
2,2 g
|
Sól:
|
0,04 g
|
0,01 g
|
Niniejsza informacja nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Zamieszczone w serwisie zdjęcia, opisy itp. produktów nie są reklamą i mają charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępują konsultacji z lekarzem i nie mogą być podstawą do stosowania jakichkolwiek wyrobów medycznych, środków farmaceutycznych czy form terapii. Wszelkie decyzje w w/w kwestii należy konsultować z lekarzem.
Dokładamy wszelkich starań, aby publikowane dane techniczne nie zawierały braków lub błędów i rzeczywisty wygląd produktów nie różnił się od produktów prezentowanych na zdjęciach. Ze względu na indywidualne ustawienia monitorów prezentowane kolory mogą różnić się od rzeczywistych. W przypadku błędów w opisie lub różnic w prezentowanych produktach prosimy o informacje.