Desery Celiko produkowane są w oparciu o tradycyjne składniki według tradycyjnej, sprawdzonej receptury i gramatury. Surowce są dobierane w oparciu o reżim bezglutenowy i produkowane w całości na dziale koncentratów spożywczych pod zaostrzoną kontrolą systemu HACCP.
Masa: 46g
Składniki: Skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu 10-12 %, aromat. Produkt bezglutenowy.
Opakowanie wystarcza na przygotowanie 4 porcji budyniu po około 150g
Wartości energetyczna w 1 porcji (150g) gotowego budyniu: 540kJ/141kcal
Tłuszcz: 2,7g
Węglowodany 24,8g
błonnik 0,3g
białko4,1g
sól 0,1g
Niniejsza informacja nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Zamieszczone w serwisie zdjęcia, opisy itp. produktów nie są reklamą i mają charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępują konsultacji z lekarzem i nie mogą być podstawą do stosowania jakichkolwiek wyrobów medycznych, środków farmaceutycznych czy form terapii. Wszelkie decyzje w w/w kwestii należy konsultować z lekarzem.
Dokładamy wszelkich starań, aby publikowane dane techniczne nie zawierały braków lub błędów i rzeczywisty wygląd produktów nie różnił się od produktów prezentowanych na zdjęciach. Ze względu na indywidualne ustawienia monitorów prezentowane kolory mogą różnić się od rzeczywistych. W przypadku błędów w opisie lub różnic w prezentowanych produktach prosimy o informacje.