Desery Celiko produkowane są w oparciu o tradycyjne składniki według tradycyjnej, sprawdzonej receptury i gramatury i zgodnie z reżimami produkcji bezglutenowej.
Kisiel bezglutenowy Celiko o smaku jagodowym zawiera naturalny barwnik jakim jest sok owocowy.
Produkt jest łatwym w przygotowaniu i smacznym deserem lubianym przez starszych i młodszych..
Składniki: skrobia ziemniaczana, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, sok z buraka czerwonego w proszku, jagoda liofilizowana w proszku 0,5%, sól, barwnik: antocyjany, aromat.
Produkt może zawierać: mleko, soję, orzechy ziemne i laskowe.
Opakowanie wystarcza na przygotowanie 4 porcji kisielu po ok. 150 g.
Wartość odżywcza
|
w 100 g kisielu w proszku:
|
w 1 porcji (150 g) gotowego kisielu przyrządzonego wg przepisu:
|
Wartość energetyczna:
|
1356 kJ / 324 kcal
|
330 kJ / 78 kcal
|
Tłuszcz:
|
0 g
|
0 g
|
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:
|
0 g
|
0 g
|
Węglowodany:
|
79 g
|
19 g
|
w tym cukry:
|
0,8 g
|
10 g
|
Białko:
|
0 g
|
0 g
|
Sól:
|
0,19 g
|
0,03 g
|
Niniejsza informacja nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Zamieszczone w serwisie zdjęcia, opisy itp. produktów nie są reklamą i mają charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępują konsultacji z lekarzem i nie mogą być podstawą do stosowania jakichkolwiek wyrobów medycznych, środków farmaceutycznych czy form terapii. Wszelkie decyzje w w/w kwestii należy konsultować z lekarzem.
Dokładamy wszelkich starań aby publikowane dane techniczne nie zawierały braków lub błędów i rzeczywisty wygląd produktów nie różnił się od produktów prezentowanych na zdjęciach. W przypadku błędów w opisie lub różnic w prezentowanych produktach prosimy o informacje.