Erytrytol jest substancją słodzącą składającą się z polioli czyli alkoholi wielowodorotlenowych. Produkt ma zerowy indeks glikemiczny i nie zawiera kalorii. Jest nieco mniej słodki niż cukier (jego słodkość w porównaniu do białego cukru wynosi ok. 75%). Produkt może być stosowany do słodzenia, gotowania i pieczenia.
Może zawierać alergeny: orzechy.
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.
Produkt wolny od GMO i naturalnie bezglutenowy.
Po otwarciu przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Składniki: erytrytol (substancja słodząca) 100%.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 0 kJ / 0 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 99,78 g
w tym cukry: 0 g
w tym alkohole wielowodorotlenowe: 99,78 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g
Masa netto: 500 g
Niniejsza informacja nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Zamieszczone w serwisie zdjęcia, opisy itp. produktów nie są reklamą i mają charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępują konsultacji z lekarzem i nie mogą być podstawą do stosowania jakichkolwiek wyrobów medycznych, środków farmaceutycznych czy form terapii. Wszelkie decyzje w w/w kwestii należy konsultować z lekarzem.
Dokładamy wszelkich starań, aby publikowane dane techniczne nie zawierały braków lub błędów i rzeczywisty wygląd produktów nie różnił się od produktów prezentowanych na zdjęciach. Ze względu na indywidualne ustawienia monitorów prezentowane kolory mogą różnić się od rzeczywistych. W przypadku błędów w opisie lub różnic w prezentowanych produktach prosimy o informacje.