Sposób użycia:
Dezynfekcja powierzchni, w tym produkcyjnych, sprzętów, środków transportu żywności:
Umyte powierzchnie zdezynfekować 0,5% roztworem preparatu ręcznie - przez zmywanie w rękawiczkach lub mechanicznie - przez spryskiwanie spryskiwaczem. Po15-30 minutach spłukać woda. Drobne części maszyn oraz sprzęty mogą być dezynfekowane przez zanurzenie na 15 minut w roztworze preparatu i dokładnie wypłukane w wodzie. Powierzchnie silnie zanieczyszczone drobnoustrojami dezynfekować roztworem 2%.
Uwaga! Powierzchnie mające bezpośredni kontakt z żywnością po dezynfekcji należy spłukać wodą o jakości wody pitnej.
Dezynfekcja jaj kurzych przeznaczonych do bezpośredniego spożycia i przetwórstwa:
Sporządzić 1% roztwór preparatu w wodzie o temperaturze pokojowej. Jaja również w temperaturze pokojowej umieścić w koszyku lub perforowanym pojemniku z tworzywa sztucznego i zanurzyć na 15 sekund w roztworze. Odstawić na 10 minut i następnie opłukać pod bieżącą wodą.
Dezynfekcja jaj powinna być wykonana bezpośrednio przed ich wykorzystaniem. Dezynfekcji mogą być poddane wyłącznie jaja o nieuszkodzonych skorupkach.
Przechowywanie:
Przechowywać w chłodnym i suchym pomieszczeniu.
Opakowanie: 200g
Decyzja Ministra Zdrowia RP pozwolenie na obrót produktem biobójczym nr 0143/03.