Skład:
suszona jeżyna (100%). Produkt naturalny, bez konserwantów, niesiarkowany. Towar pakowany ręcznie.
Właściwości:
Jeżyny są stosowane przy przeziębieniach, ponieważ są bogatym źródłem witamin i kwasu elagowego, który jest znany z właściwości przeciwwirusowych. Zawierają również salicylan, który jest znany jako lek przeciwbólowy. Są stosowane w łagodnych zakażeniach, takich jak ból gardła i podrażnienia jamy ustnej, a z powodu wysokiej zawartości taniny, jeżyny są również stosowane przy łagodzeniu hemoroidów.
Wysoka zawartość błonnika w jeżynach pomaga utrzymać zdrowie układu trawiennego, kontrolować poziom cukru we krwi, obniżyć poziom cholesterolu. Błonnik jest bardzo ważny dla prawidłowego funkcjonowania jelit i pomaga w utrzymaniu prawidłowej masy ciała. Jeżyny zawierają luteinę, która zapobiega uszkodzeniu oczu pod wpływem promieniowania ultrafioletowego oraz zapobiega degeneracji plamki żółtej.
Sposób przyrządzenia:
Suszona jeżyna stanowi doskonały dodatek zarówno smakowy jak i aromatyczny przy parzeniu czarnej lub zielonej herbaty (kilka owoców na szklankę). Owoce należy zalać wrzątkiem i parzyć pod przykryciem ok.10 min.
Suszone owoce są pyszną przekąską, a zmieszane z płatkami lub jogurtem stanowią zdrowe i pożywne śniadanie.
Opakowanie: 100g
Niniejsza informacja nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Zamieszczone w serwisie zdjęcia, opisy itp. produktów nie są reklamą i mają charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępują konsultacji z lekarzem i nie mogą być podstawą do stosowania jakichkolwiek wyrobów medycznych, środków farmaceutycznych czy form terapii. Wszelkie decyzje w w/w kwestii należy konsultować z lekarzem.
Dokładamy wszelkich starań, aby publikowane dane techniczne nie zawierały braków lub błędów i rzeczywisty wygląd produktów nie różnił się od produktów prezentowanych na zdjęciach. Ze względu na indywidualne ustawienia monitorów prezentowane kolory mogą różnić się od rzeczywistych. W przypadku błędów w opisie lub różnic w prezentowanych produktach prosimy o informacje.