Błonnik śliwkowy w postaci proszku powstaje poprzez sproszkowanie suszonych owoców śliwki węgierki, jabłka, czereśni i agrestu. Wykorzystane w produkcji owoce suszone są powietrzem w temperaturze 70°C, pozwala to na zachowanie ich właściwości odżywczych.
Spożywania błonnika nie zaleca się w nadmiernych ilościach przy stanach zapalnych układu pokarmowego. Podczas stosowania produktów z dużą zawartością błonnika należy pić około 2l wody dziennie.
Skład:
proszek z suszonej śliwki węgierki 48%, jabłka, agrestu i czereśni oraz żadnych innych dodatków i konserwantów.
Błonnik śliwkowy w proszku może być spożywany jako jako dodatek do jogurtów, kaszek, budyniu, płatków, lodów czy koktajli owocowo-warzywnych.
Błonnik w proszku może ulegać zbrylaniu, jest to zjawisko naturalne. By rozbić powstałe bryłki przed użyciem wskazane jest wstrząśniecie zawartością opakowania.
Wartość odżywcza w 100g:
wartość energetyczna 1398 kJ/332 kcal
tłuszcz 1,6 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
węglowodany 85,6 g w tym cukry 52,4 g
błonnik 20,9 g
białko 6,2 g
Sól < 0,0025 g
* Produkt naturalny, nie zawiera żadnych dodatków smakowych, zapachowych i konserwujących. Niesiarkowany. Pakowany ręcznie.
Producent:
PPHU "AWB" Alina Becla
Handzlówka 3a
37-123 Handzlówka
awb@becla.pl
Niniejsza informacja nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Zamieszczone w serwisie zdjęcia, opisy itp. produktów nie są reklamą i mają charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępują konsultacji z lekarzem i nie mogą być podstawą do stosowania jakichkolwiek wyrobów medycznych, środków farmaceutycznych czy form terapii. Wszelkie decyzje w w/w kwestii należy konsultować z lekarzem.
Dokładamy wszelkich starań, aby publikowane dane techniczne nie zawierały braków lub błędów i rzeczywisty wygląd produktów nie różnił się od produktów prezentowanych na zdjęciach. Ze względu na indywidualne ustawienia monitorów prezentowane kolory mogą różnić się od rzeczywistych. W przypadku błędów w opisie lub różnic w prezentowanych produktach prosimy o informacje.