Bezglutenowy koncentrat żurku jaglanego otrzymany w wyniku fermentacji ekologicznej mąki jaglanej.
Produkt rolnictwa ekologicznego, pasteryzowany, odpowiedni dla wegan.
Sposób przygotowania:
Ekologiczny koncentrat żurku jaglanego dodać do 0,6 litra wrzącej wody lub bulionu i zagotować. Doprawić do smaku według uznania.
Przed użyciem mocno wstrząsnąć butelką.
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.
Rozwarstwienie lub zgęstnienie jest cechą naturalną produktu. Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu.
Składniki: woda, ekologiczna mąka jaglana 10%, naturalna sól kamienna kłodawska.
Wartość odżywcza w 100 ml produktu:
wartość energetyczna: 117 kJ/28 kcal
tłuszcz:< 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: < 0,1 g
węglowodany: 6,1 g
w tym cukry: 0,7 g
białko: 1,0 g
sól: 1,4 g
Zawartość netto: 320ml
Niniejsza informacja nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Zamieszczone w serwisie zdjęcia, opisy itp. produktów nie są reklamą i mają charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępują konsultacji z lekarzem i nie mogą być podstawą do stosowania jakichkolwiek wyrobów medycznych, środków farmaceutycznych czy form terapii. Wszelkie decyzje w w/w kwestii należy konsultować z lekarzem.
Dokładamy wszelkich starań, aby publikowane dane techniczne nie zawierały braków lub błędów i rzeczywisty wygląd produktów nie różnił się od produktów prezentowanych na zdjęciach. Ze względu na indywidualne ustawienia monitorów prezentowane kolory mogą różnić się od rzeczywistych. W przypadku błędów w opisie lub różnic w prezentowanych produktach prosimy o informacje.