Działanie i zastosowanie:
Liście działają ściągająco, przeciwzapalnie i
przeciwbakteryjnie, hamują rozwój bakterii jelitowych. Stosowane w biegunkach
bakteryjnych, nieżycie żołądka i jelit, nieznacznych wzdęciach oraz dla
zwiększenia diurezy. Herbatka z liści maliny bogata jest w witaminę C,
flawonoidy, kwasy organiczne, garbniki i sole mineralne. Ze względu na swoje
właściwości może być stosowana jako środek oczyszczający organizm z toksyn,
regulujący przemianę materii oraz wspomagający w wydalaniu szkodliwych produktów
przemiany materii.
Sposób użycia:
2 łyżki stołowe liści zalać 1 1/2 szklanką wody, gotować pod przykryciem ok.
30 minut, przecedzić. Pić 1/2 szklanki odwaru 2-3 razy dziennie.
Niniejsza informacja nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Zamieszczone w serwisie zdjęcia, opisy itp. produktów nie są reklamą i mają charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępują konsultacji z lekarzem i nie mogą być podstawą do stosowania jakichkolwiek wyrobów medycznych, środków farmaceutycznych czy form terapii. Wszelkie decyzje w w/w kwestii należy konsultować z lekarzem.
Dokładamy wszelkich starań, aby publikowane dane techniczne nie zawierały braków lub błędów i rzeczywisty wygląd produktów nie różnił się od produktów prezentowanych na zdjęciach. Ze względu na indywidualne ustawienia monitorów prezentowane kolory mogą różnić się od rzeczywistych. W przypadku błędów w opisie lub różnic w prezentowanych produktach prosimy o informacje.