Biała herbata uważana jest za arystokratkę wśród herbat. Charakteryzuje się najbardziej delikatnym i subtelnym smakiem.
Herbata ta podobnie jak zielona nie podlega fermentacji i posiada nieocenione wartości prozdrowotne. Napar z niej przybiera bardzo delikatny lekko różowy kolor o słodkawym smaku, pozbawionym gorzko-trawiastej nuty, typowej dla niektórych herbat zielonych. W skład wchodzi skórka pomarańczy i cytryny oraz płatki kwiatu granatu, które w połączeniu z aromatem białej herbaty dają jej nietuzinkowy smak odpowiadający największym miłośnikom herbaty smak.
Sposób przygotowania:
Włożyć torebkę do filiżanki, zalać gorącą wodą w temperaturze 90°C i zaparzać 2-3 minuty.
Skład:
Herbata biała (80,3%), skórka pomarańczy, aromaty, skórka cytryny (2%), płatki kwiatu granatu (2%), płatki kwiatu słonecznika, płatki kwiatu krokosza barwierskiego.
Kraj pochodzenia herbaty białej: Chiny
Opakowanie: 20 torebek
Producent:
“Herbapol-Lublin” S. A.
ul. Diamentowa 25
20-471 Lublin
lublin@herbapol.com.pl
Niniejsza informacja nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Zamieszczone w serwisie zdjęcia, opisy itp. produktów nie są reklamą i mają charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępują konsultacji z lekarzem i nie mogą być podstawą do stosowania jakichkolwiek wyrobów medycznych, środków farmaceutycznych czy form terapii. Wszelkie decyzje w w/w kwestii należy konsultować z lekarzem.
Dokładamy wszelkich starań, aby publikowane dane techniczne nie zawierały braków lub błędów i rzeczywisty wygląd produktów nie różnił się od produktów prezentowanych na zdjęciach. Ze względu na indywidualne ustawienia monitorów prezentowane kolory mogą różnić się od rzeczywistych. W przypadku błędów w opisie lub różnic w prezentowanych produktach prosimy o informacje.