Witamina C Kwas L-askorbinowy to produkt pozyskany z kapusty i naturalnych składników roślinnych. Wyprodukowany metodą dwustopniowej BI-Fermentacji.
Witamina C:
- pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego oraz nerwowego,
- przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia,
- wspomaga ochronę komórek przed stresem oksydacyjnym,
- pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania naczyń krwionośnych, kości i chrząstki.
Opakowanie: masa netto 100g
Postać: biały drobny proszek
Wskazania:
Wspomaganie funkcjonowania układu odpornościowego oraz suplementacja codziennej diety w witaminę C.
Sposób użycia:
1,5g (1/2 miarki dołączonej w opakowaniu) 1 raz dziennie. Proszek należy wsypać do szklanki z wodą lub sokiem i dokładnie wymieszać. Najlepiej stosować rano lub 30 minut przed posiłkiem.
Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Zrównoważona dieta i zdrowy tryb życia są istotne dla zachowania zdrowia.
Niniejsza informacja nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Zamieszczone w serwisie zdjęcia, opisy itp. produktów nie są reklamą i mają charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępują konsultacji z lekarzem i nie mogą być podstawą do stosowania jakichkolwiek wyrobów medycznych, środków farmaceutycznych czy form terapii. Wszelkie decyzje w w/w kwestii należy konsultować z lekarzem.
Dokładamy wszelkich starań, aby publikowane dane techniczne nie zawierały braków lub błędów i rzeczywisty wygląd produktów nie różnił się od produktów prezentowanych na zdjęciach. Ze względu na indywidualne ustawienia monitorów prezentowane kolory mogą różnić się od rzeczywistych. W przypadku błędów w opisie lub różnic w prezentowanych produktach prosimy o informacje.