Skład:
suszony owoc gruszki(100%), ćwiartki. Produkt naturalny, bez konserwantów,
niesiarkowany. Towar pakowany ręcznie.
Zastosowanie:
Dietetyczny środek spożywczy do pogryzania. Po rozdrobnieniu
może stanowić dodatek do musli, ciast, kasz, ryżu itp. Polecana jako składnik
kompotu z suszu, dla osób ze stanami zapalnymi układu pokarmowego, jednocześnie
taki napój idealnie gasi pragnienie, ma także właściwości przeciwgorączkowe.
Suszone gruszki są doskonałym źródłem błonnika i witaminy C, wspomagają system trawienny i odpornościowy. Jedzenie suszonych gruszek może pomóc zwalczyć infekcję organizmu oraz utrzymać układ trawienny w dobrej kondycji. Zawierają pektyny, które są przydatne w regulacji poziomu cholesterolu, występowanie w nich antyoksydantów i błonnika sprawia, że spożywanie tych owoców jest wskazane w profilaktyce chorób układu krążenia.
Sposób przyrządzenia:
Przygotowanie kompotu polega na zalaniu suszu zimną wodą,
doprowadzeniu wody z suszem do wrzenia i gotowaniu przez ok 20 min.
Opakowanie:
200g
* Produkt naturalny, nie zawiera żadnych dodatków smakowych,
zapachowych i konserwujących. Niesiarkowany.
Niniejsza informacja nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Zamieszczone w serwisie zdjęcia, opisy itp. produktów nie są reklamą i mają charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępują konsultacji z lekarzem i nie mogą być podstawą do stosowania jakichkolwiek wyrobów medycznych, środków farmaceutycznych czy form terapii. Wszelkie decyzje w w/w kwestii należy konsultować z lekarzem.
Dokładamy wszelkich starań, aby publikowane dane techniczne nie zawierały braków lub błędów i rzeczywisty wygląd produktów nie różnił się od produktów prezentowanych na zdjęciach. Ze względu na indywidualne ustawienia monitorów prezentowane kolory mogą różnić się od rzeczywistych. W przypadku błędów w opisie lub różnic w prezentowanych produktach prosimy o informacje.