Bezglutenowy makaron TONARELLI - nitki to produkt odpowiedni dla osób nietolerujących glutenu. Produkt wolny od alergenów.
Składniki: mąka kukurydziana, skrobia kukurydziana, płatki ziemniaczane, glukoza.
Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1459 kJ/344 kcal
Tłuszcze, w tym: 1,6 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,24 g
Węglowodany; w tym: 77,0 g
Cukry: 3,36 g
Błonnik: 2,9 g
Białko: 4,0 g
Sól: 0,19 g
Sposób przygotowania:
Do lekko osolonej gotującej się wody wsypać żądaną porcję makaronu. Ilość wody powinna stanowić przynajmniej czterokrotną objętość suchego makaronu. Delikatnie mieszając gotować od 6-10minut, w zależności od upodobania twardości.
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Termin przydatności: 24 miesiące.
Masa netto: 250 g
Niniejsza informacja nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Zamieszczone w serwisie zdjęcia, opisy itp. produktów nie są reklamą i mają charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępują konsultacji z lekarzem i nie mogą być podstawą do stosowania jakichkolwiek wyrobów medycznych, środków farmaceutycznych czy form terapii. Wszelkie decyzje w w/w kwestii należy konsultować z lekarzem.
Dokładamy wszelkich starań, aby publikowane dane techniczne nie zawierały braków lub błędów i rzeczywisty wygląd produktów nie różnił się od produktów prezentowanych na zdjęciach. Ze względu na indywidualne ustawienia monitorów prezentowane kolory mogą różnić się od rzeczywistych. W przypadku błędów w opisie lub różnic w prezentowanych produktach prosimy o informacje.