Wspomagający odporność błonnik malinowy w postaci proszku powstały poprzez sproszkowanie suszonych owoców malin, aronii, jabłka i czarnej porzeczki. Owoce wykorzystane w produkcji suszone są powietrzem w temperaturze 70°C, co pozwala na zachowanie właściwości odżywczych.
Nie zalecane jest spożycia błonnika w nadmiernych ilościach przy stanach zapalnych układu pokarmowego. W trakcie stosowania produktów, w których składzie jest duża ilość błonnika należy pić około 2l wody dziennie.
Skład:
proszek z jabłka, maliny 28%, aronii, czarnej porzeczki oraz żadnych innych dodatków i konserwantów.
Błonnik malinowy w postaci proszku może być spożywany jako deser po zalaniu ciepłą wodą i ostawieniu na kilka minut lub jako dodatek do jogurtów, kaszek, budyniu, płatków czy lodów.
Proszek może ulegać zbrylaniu, co jest zjawiskiem naturalnym. Przed użyciem wskazane jest wstrząśniecie zawartością opakowania.
Wartość odżywcza w 100g:
wartość energetyczna 1391 kJ/331 kcal
tłuszcz 2,4 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
węglowodany 85,7 g w tym cukry 44,2 g
błonnik 26,5 g
białko 6,2 g
Sól < 0,0025 g
* Produkt naturalny, nie zawiera żadnych dodatków smakowych, zapachowych i konserwujących. Niesiarkowany. Pakowany ręcznie.
Niniejsza informacja nie stanowi oferty w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego. Zamieszczone w serwisie zdjęcia, opisy itp. produktów nie są reklamą i mają charakter wyłącznie informacyjny. Nie zastępują konsultacji z lekarzem i nie mogą być podstawą do stosowania jakichkolwiek wyrobów medycznych, środków farmaceutycznych czy form terapii. Wszelkie decyzje w w/w kwestii należy konsultować z lekarzem.
Dokładamy wszelkich starań, aby publikowane dane techniczne nie zawierały braków lub błędów i rzeczywisty wygląd produktów nie różnił się od produktów prezentowanych na zdjęciach. Ze względu na indywidualne ustawienia monitorów prezentowane kolory mogą różnić się od rzeczywistych. W przypadku błędów w opisie lub różnic w prezentowanych produktach prosimy o informacje.